Aktuality

Animovaný film Plevel má cenu

Absolventský magisterský film Plevel výtvarnice Poly Kazak získal cenu The Golden Méliès za nejlepší krátký film na Méliès International Festival Federation.

Čestné uznání

Na 66. ročníku festivalu Rychnovská osmička získal film Balada z nemocnice režiséra Jakuba Krajského čestné uznání.

Studentský Oscar předaný

Je to tady! Včera večer si převzali režiséři Pavel Sýkora a Viktor Horák spolu se svým štábem v Londýně studentského Oscara za film Krajan. Máme obrovskou radost a blahopřejeme k neuvěřitelnému úspěchu!

Film Plevel v Bělehradě

Absolventský magisterský film Plevel výtvarnice Poly Kazak získal čestné uznání v sekci studentský film na 21st European Animated Film Festival Belgrade.

1. místo pro absolventský film

Bakalářský absolventský film ANDĚLSKÁ RAPSODIE režiséra Matěje Františka Preislera se umístil na 1. místě v kategorii Nejlepší studentská tvobra na 56. ročníku dětského festivalu Oty Hofmana v Ostrově nad Ohří. Součástí výhry je šek na 15 000 Kč pro budoucí tvorbu.

Prezentace špičkové filmové techniky BIOFILMS rental

Ve školním ateliéru měli dnes studenti zaměření Kamera možnost spolu s vedoucím Ateliéru kamery, MgA. Jaromírem Malým, vyzkoušet si novinky, anamorfické objektivy, speciální pohybovou techniku včetně nejnovějších kamer typu ARRI ALEXA35 / SONY VENICE / RED RAPTOR a dalšího příslušenství.

Radek Smetana

Rigger, pedagog

Máme Oscara!

Neuvěřitelné! Film Krajan autorů Pavel Sýkora/Viktor Horák získal studentského Oscara. Tvůrci si ocenění převezmou 14. října na slavnostním předávání v Londýně. Zvítězili společně se dvěma dalšími v konkurenci šesti finalistů. Do soutěže se přihlásilo 2683 filmů z celého světa ze 738 škol. Na fotografii s autory herci filmu Jiří Štěpnička a Pavel Batěk. Článek zde.

Postup do finále studentského Oscara

Absolventský film Krajan režisérů Pavla Sýkory a Vikora Horáka je ve finále studentského Oscara! Momentálně bylo vybráno 28 finalistů – 7 z každé kategorie. V každé kategorii budou tři ocenění (zlato, stříbro, bronz), ale všichni tři budou oficiální vítězové studentských Oscarů. Budeme držet palce a doufat.

Nahoru